Kammarin muodonmuutos


Ajattelin nyt hieman kirjoittaa ja näyttää teille siitä millaisen muodonmuutoksen meidän alakerran kammari sai. Huone ei nyt vieläkään ole täysin valmis, sillä tästä huoneesta olisi tarkoitus tehdä ruokailuhuone. Mutta koska yläkerta on vielä remontin alla ollaan viimeisen vuoden verran nukuttu tässä kammarissa. Täytynee siis kuvata kammari vielä kertaalleen kun saadaan turhat romppeet sieltä pois ja kammari oikeaoppiseen käyttöön. Mutta tosiaan tässä aluksi muutama kuva siitä miltä huone näytti kun se ostettiin. Ruskea muovimatto ja sinapinkeltaisen/ beigen sekoituksesta syntynyt tapetti täynnä erilaisia jälkiä, ei todellakaan silmää miellyttävä näky.



Ensimmäinen asia mitä meidän piti tehdä, oli huoneen nurkassa olleen vaatekaapin siirtämisen seurauksena löytynyt aikamatkustava kolo. Kaappi oli seissyt paikoillaan varmaan 40 vuotta, sillä muut huoneen pinnat olivat ehtineet saamaan päälleen uuden lattian, pari kerrosta uutta tapettia ja katto uuden värin. Siinäpäs sitten pähkäiltiin että miten seinä tasoitettaisiin kun ei haluttu alkaa levyttämään seiniä uudestaan. Silloin oli juuri Clasohlsonille tullut "remonttitapetti" nimellä myytävää paksua pahvimaista tapettia. Yritin epätoivoisesti googlailla kokemuksia seinien tasoittamisesta remonttitapetilla, mutta haku ei tuottanut tulosta. Päätettiin sitten ottaa riski ja lätkiä tuota remonttitapettia kaikkien niiden kymmenen tapettikerroksen päälle ja katso mitä siitä seuraa. Märkänä tapetti näytti aika karsealta kupruilukasalta ja jo hetken ajan mietin että koko homma meni puihin. Puolentoista vuorokauden jälkeen tuloksena oli kuin olikin silko suora seinä. Remonttitapetti peitti taakseen aika hyvin kaikki vanhan seinän epämuodollisuudet. Parastahan tässä remonttitapetissa on se että sen päälle voi tapetoida tai maalata huoletta. 



Seuraava vaihe oli päättää mitä lopuille seinille tehdään. Koska oltiin aika itsevarmoja siitä että vanhat tapetti kerrokset kestävän meidän käsittelyt ilman romahtamista, päätettiin maalata 3 seinää ja tapetoida remonttitapetilla päällystetty seinä. Tässä vaiheessa en oikeataan tiennyt millaista tyyliä lähden hakemaan, muuta kuin että lattia päällystettäisiin samalla laminaatilla kuin keittiöön laitoimme. Aloitin etsimällä sopivia tapettivaihtoehtoja ja löysinkin värisilmän alennuslaarista Kuninkaan huone nimistä, kultavivahtein koristeltua paperitapettia. Katon maalasimme valkoiseksi ja kävimme etsimässä sopivaa maalisävyä tapettipalan kanssa. Väriksi valikoitui "päärynä samppanjaksi" ristimämme vaalea hieman vihertävä maali. Alemmissa kuvissa olen vähän yritellyt esitellä sitä miltä maali näyttää. Kattoa kuvaavassa kuvassa näkyy hyvin myös vanhan tapetin sinapinkeltaisuus. Kun seinät oli maalattu, yllätys yllätys ilman suurempia ongelmia, aloitettiin tapetointi. Tapetti kupruili aluksi erittäin paljon remonttitapetin päällä ja meinattiin jo jälleen hermostua siitä että homma meni ihan pieleen. Yön aikana seinäpinta oli taas jälleen suoristunut kuin ihme. Sitten enää lyötiin laminaatti paikoilleen, maalattiin vanhat säästetyt listan ruskeiksi ja valmista tuli!







Huoneen ilme kirkastui aika runsaasti. Sisustamista on jatkettu entisöimällä ikkunat ja hankkimalla ihanat verhot, mutta niiden esittelyn jätän siihen kun saadaan huone oikeaan käyttöön. Muutakin hienosäätöä esimerkiksi jalkalistojen kanssa vielä pitäisi tehdä. Tarkoitus olisi hankkia huoneeseen vitriini, ruokailuryhmä ja pieni vuodesohva jossa voisi nautiskella huoneessa olevan takan lämmöstä ja tarvittaessa majoittaa yövieraita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rintamamiestalon keittiöremontti

Kasvikuivurointia

Ihanat meikkipussukat / boxy bags