Rintamamiestalon keittiöremontti

Olen ainakin muutaman kerran maininnut että remontoimme keväällä keittiömme. Halusin nyt jakaa teille muutamia ennen ja jälkeen kuvia keittiön muodonmuutoksesta. Talo on rakennettu 40-luvulla ja viimeisin remontti sijoittuu ainakin pinnoista päätelle 70-luvun alkuun. Oli siis jo aika päivittää keittiö nykyaikaan. Koko remontin suunnitteluineen toteutimme itse. Ainoastaan kaapistojen rungot tulivat meille valmiiksi koottuna. Minulla ei sinänsä ole mitään vanhoja keittiöitä vastaan, mutta meidän keittiö oli pieni ja epäkäytännöllinen. Keittiöön oli rakennettu isot kiinteät kaapistot, joille meillä ei ole tarvetta. Nämä kaapit vievät ison osan keittiön pinta-alasta ja tekivät pohjaratkaisusta hankalan. Halusimme myös päivittää keittiöön nykyaikaan ja lisätä sekä lämpimän veden että tiskikoneen. Emme kuitenkaan halunneet liian modernia ja päätimme että ehjiä pintoja säästetään mahdollisimman paljon. 
Muovimattoa, tummaa oranssia, likaisia laattoja...ilme on todella tunkkainen. 
Meitä hieman jännitti ennen remonttia se missä kunnossa lattiat ja seinät ovat. Revimme ensin muovimaton pois ja maton alta löytyi lastulevy. Toivoimme että lastulevyn alta löytyisi käyttökelpoinen lautalattia ja näin onneksi kävikin. Päätimme säästää lattian, joten se hiottiin laittianhoitokoneella sekä maalattiin. Purimme keittiön kaapistot, jotta saisimme enemmän tilaa keittiökaapeille. Purkutöiden vuoksi jouduimme uusimaan kahden seinän pinnat. Päädyimme erikoiskovaan kipsilevyyn sen helppouden vuoksi. Vesipisteen takaa löytyi muutama laho lauta ja ne vaihdettiin ennen kipsilevyn asennusta. Vesieristimme vesipisteen paikan. Kahdelle seinälle jätettiin alkuperäinen pinkopahvi joka maalattiin. Vanha laatoitus lieden päältä purettiin ja seinä laatoitettiin hieman pidemmälle uudestaan. Muuri maalattiin ja puuliesi irrotettiin, putsattiin ja kiinnitettiin uudelleen. Puulieden vanhat tiivistykset olivat osittain haperoituneet ja hormi vuosi liitoksistaan. Saimme liitoksen tiivistettyä uudelleen ja lieden veto-ongelmatkin vähenivät. Vesipiste jätettiin entiselle paikalleen, mutta siirrettiin hieman enemmän vasemmalle, samalla keittiöön vedettiin lämmin vesi. Vanhat listat säästettiin ja maalattiin, samoin katto maalattiin. Yläkerran rappusten alle rakennettu kylmä/viileäkomero säästettiin ja se toimii mainiosti siivouskaappina.
Rakastan vanhoja ikkunoita pienine rosoisuuksineen. Nämä ikkunat me kunnostimme jo muutama vuosi sitten uusimalla kittaukset ja maalaamalla karmit. Verhot jätin tarkoituksella pois, jotta keittiössä olisi mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Myös keittiönpöytä on pelastettu. Puupinta kaivettiin yhteensä kuuden liimalla kiinnitetyn muoviliinan alta.

Kommentit

  1. Kylläpä näyttää hyvälle! Kauniit värivalinnat ja tapetti sopii niin hyvin kokonaisuuteen. Meillä on mökillä samanlainen Siro-liesi Roserie-kaasulieden seurana. Aurinkoista alkavaa viikkoa. 🐝-Katja

    VastaaPoista
  2. Aikamoinen muutos. Nyt kaikki näyttää niin valoisalta ja tyylikkäältä. Tapetti on myös hyvä. Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kasvikuivurointia

Loppukesän kukkaloistoa