Kasvikuivurointia


Siinä se nyt on, ihana kasvikuivuri. Olen oikeastaan jo useamman vuoden haikaillut kuivurin perään, mutta nyt vihdoin raaskin ostaa sellaisen. Kaipasin kuivuria aluksi oikeastaan vain sienten säilöntään, sillä kuivattu sieni säilyttää arominsa paremmin. Nyt olen kuitenkin kuivannut sillä jo vaikka ja mitä. Mies hieman tuumi että mahtaako vielä ensi syksynä kuivuri löytää tiensä käyttöön, mutta ainakin toistaiseksi kuivausinto ei ole antanut periksi. Meillä kuivuri laulaakin melkein yötä päivää. Olenkin kuivannut kanttarellit jo vuoden tarpeita varten, enkä enään palaa paistamis ja pakastamis rumbaan. Sienet kuivuvat näppärästi n. 5-7 tunnissa. Sienten lisäksi olen kuivattanut esim mangoa lastuiksi ja yrttejä. Hyvästit siis pölyisten yrttinippujen riiputtamiselle. Halusin kuivurin jossa pystyy säätämään myös lämpötilaa ja sen oikean (tarpeeksi edullisen) kuivurin etsintöihin meni hetki. Sitten löysin omani Motonetistä.
Kuivurilla voi perjaatteessa kuivata mitä vain. Jopa vihanneksia kun niitä on hieman keitetty sekä vähärasvaista lihaa ja kalaa. Voisin syksyllä kokeilla tehdä riistasta kuivalihaa miesten eräreissuja varten. Kuivurin ansiosta saan nauttia oman puutarhan yrteistä ja tuotoksista vielä talvellakin. Haluisin vielä kokeilla tomaattien, banaanin sekä omena kuivaamista. Meidän pihan omenapuut tuottavat tänä vuonna todella surkean sadon, joten täytyy varmaankin lähteä omenavarkaisiin anoppilaan. Rakastan kuivattua mangoa ja itse kuivaamalla saa varmasti lisäaineetonta, tuoretta ja vain hedelmän sokeria sisältävää mangoa. Nams!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rintamamiestalon keittiöremontti

Loppukesän kukkaloistoa

Teetä villiyrteistä