Sämpykkä

Sämpylöitä kutsutaan meillä sämpyköiksi. Olen viime aikoina leiponut aika usein sämpylöitä. Tämä johtuu siitä että olen löytänyt hyvin sämpylä reseptin. Sikke Sumarin Namaste aamusämpylä reseptillä syntyy herkullisia rapeita sämpylöitä. Itse laitan sämpylöihin usein pari desiä ruisjauhoja, pari desiä grahamjauhoja ja vehnäjauhoja. Korkea uunin lämpö ja pitkä paistoaika tekevät sämpylöistä rapeita. Sämpylöihin saa vaihtelua vaihtelemalla jauhojen suhdetta ja lisäilemällä siemeniä. Itse pidän erityisesti kurpitsansiemenistä.
Siken ihanaan sämpyläohjeeseen pääset tästä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rintamamiestalon keittiöremontti

Kasvikuivurointia

Loppukesän kukkaloistoa