Kesä menee liian nopeasti



Oi voi, en voi uskoa että siitä on jo kuukausia kun viimeksi ehdin istahtaa blogin äärelle. Tuntuu että näin kesällä on jatkuvasti tehtävää. On häitä, rippijuhlia, lomamatkoja, festareita tai sitten vaan rikkaruohoja kitkettävänä. En siis ole kauheasti ehtinyt hoitamaan tietokonetta viimeisen parin kuukauden aikana. Toisaalta se on ilo huomata, että elämään syntyy niin paljon kaikkea ihanaa tekemistä, että voi huoletta irtautua tietotekniikasta ja sosiaalisesta mediasta. Olen kulkenut pitkin metsiä ja peltojen reunoja, samalla yrittäen hengittää kesää ja auringon lämpöä joka ikiseen soluuni. Saatoin koiralenkillä vain istahtaa mättäälle ja kuunnella hetken sitä kuinka metsä elää ja hengittää. Tuntuu kaiholta ajatella että pian pakkanen syö puiden lehdet ja metsä verhoutuu kuukausia kestävään hiljaisuuteen.

Paljon on tapahtunut meidän torpassa. Sain tosiaan vihdoin taivuteltua isäntää remppaamaan meidän keittiön. Päätimme kunnioittaa vanhaa torppaa ja vanha lautalattia kaivettiin laminaatin sekä lastulevyn alta esiin. Myös katto ja seinät säästettiin siltä osin kuin se oli mahdollista. Sain uudet kaapistot ja tuliterät kodinkoneet. Vaikka yritänkin kunnoittaa perinteitä, päätin ikuiseen tiskivuoreen kyllästyneenä sen että haluan myös tiskikoneen. Käsintiskaus saisi nyt riittää. Aikaisemmin vedettömään keittiöön tiskikoneen paikan tekeminen oli pieni haaste, mutta lopulta vesiputkien asetteluun löydettiin hyvä ratkaisu. Keittiö on mulle pyhättö, samalla tavalla kun piharakennus ja autotalli on Isännälle. Tehtiin vuosi sitten kompromissi ja hankittiin autotalliin ilmalämpöpumppu, jotta Isännän olisi siellä mukavampi puuhata. Nyt tehtiin taas kompromissi ja tällä kertaa se koski keittiön liettä. Sainkin pienen taivuttelun ja vuosien haaveilun jälkeen ison kiertoilmauunin. Paloni ruuanlaittoon on syntynyt uudelleen parempien työtilojen ja välineiden vuoksi. Taitaa isäntä päässään myös kiitellä että taipui keittiöremppaan, kun herkkuja syntyy pöydät notkuen.

Pihamaalla edistys jummaa todella huonon kesän vuoksi. Ainoa mitä kasvimaa on meille suonut on peruna. Kurkut, tomaatit, herneet, yritit ja salaatit ovat kaikki vielä kasvuvaiheessa. Onneksi metsä tarjoaa mustikoita ja sieniä, joten ihan paha mieli ei pääse tulemaan. Onneksi mulla on kesäloma vielä edessä päin, joten kesä ei saa loppua ihan vielä!





Kommentit

  1. Onnea uudelle keittiölle. Kiva kun olet saanut myös uudet kodinkoneet. Varmasti on nyt mukava kokkailla. Meilläkin on satanut tosi paljon, mikä on suuresti rajoittanut pihalla työskentelyä. HYvää kesän jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi se aurinko paistaa joskus risukasaankin ja kasvukautta on vielä jäljellä :) Kiitos, samoin sinulle!

      Poista
  2. Keittiöremppa on meilläkin inspiroinut kokkailemaan ihan uudella innolla. Löysin vasta äsken blogiisi ja sinulla löytyy paljon mukavaa luettavaa täältä. -Katja 🌼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä keittiöremppa nosti huomattavasti talon viihtyvyyttä. Ennen siellä tehtiin vaan pakollinen, nyt siellä oleskellaan ja nautitaan pitkistä aamukahveista. Kiva kun käväisit :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rintamamiestalon keittiöremontti

Kasvikuivurointia

Ihanat meikkipussukat / boxy bags