Käpykokeilu


Selailin tässä syksyn aikana paljon pinterestistä erilaisia askarteluideoita. Tämä on toinen syksy ja joulu meidän omassa kodissa ja viime jouluna olin aika pettynyt meidän kodin tylsään ilmeeseen. Koristelut jäivät kiireen ja jaksamattomuuden vuoksi vähälle. Olen aina tykännyt askarrella ja käyttää luonnon materiaaleja. Minun mielestäni myös DIY eli Do It Yourself tekemisen ydin on siinä että käytetään vanhoja, luonnosta kerättäviä tai edullisia materiaaleja. Tietenkin välillä sitä vain näkee ihania ideoita joita on vain ihan pakko kokeilla ja materiaaleja ei löydy omasta takaa. Yritän kuitenkin hyötykäyttää vanhaa tavaraa mahdollisimman paljon. Mielestäni myös vanha ja luonnonmukainen sopii paljon paremmin yli 70 vuotiaaseen taloon kuin uusi ja keinotekoinen.

Yksi tämän syksyn lemppari materiaaleja on kävyt. Olen usein koiranlenkitys reissujen yhteydessä käynyt  noukkimassa käpyjä talteen. Jos toivoo toteuttavansa käpyaskarteluja jouluksi, kävyt täytyy kerätä viimeistään nyt ennen kuin ne kostuvat ja jäätyvät. Yksi oleellinen asia kävyillä askarrellessa on niiden paistaminen uunissa. Paistamiselle löytyy useampi hyvä syy. Paistaminen puhdistaa kävyn, toisaalta en itse pelkää suomen luonnosta löytyvää pieneliö kantaa niin että vain sen takia jaksaisin paistaa peltitolkulla käpyjä. Mutta paistaminen on tehokas tapa kuivattaa käpyjä, ja kun käpy kuivuu sen suomut/haarat/mitkä lie aukeavat. Paistamisen jälkeen voit tehdä kävyille mitä haluat: valkaista, maalata, liimata tai muuten koota kivoihin asetelmiin.
Kaipasin meidän tulevaan ruokailuhuoneeseen vähän näyttävämpää valonauhaa joten päätin ensimmäisestä käpysatsista askarrella käpynauhan. Pujottelin käpyjen suomujen välistä ompelulankaa ja sidoin sitten kävyt vanhaan juuttinaruun kiinni. Sitten vain naru kiinni verhotankoon ja kietaisin halvat ledit päälle. Helppoa, hauskaa ja ihan kivan näköisä.
Seuraavaksi ajattelin askarreilla kävyistä kranssin.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rintamamiestalon keittiöremontti

Kasvikuivurointia

Ihanat meikkipussukat / boxy bags