DIY valokranssi

Olin jo pitkään halunnut meidän oveen kranssin jossa olisi myös ledit samassa. En vain mistään löytänyt kivaa ja edullista kranssia, joka ei näyttäisi aivan keinotekoiselta. Joten päätin tehdä sellaisen itse. Tämän kranssin tekeminen on erittäin helppoa, eikä sen tekemiseen tarvitse erikoisia työvälineitä. Jos sormivoimat ovat huonot kannattaa askerteluun varata pihdit. Kranssin tekeminen vie aikaa muutaman tunnin ja tarvikkeet maksavat jonkin verran alle 15 euroa. Omat tarvikkeeni hankin Tokmannilta.
Askarteluun tarvitse kranssipohjan, havuja, käpyjä, pieniä metallikoukkuja, lankaa ja alla näkyvän pattereilla toimivan valolangan. LED valolankoja valmistaa ainakin Revontuli. Jos suunnittelet kranssia ulos, huomioi se että sopiivo valolanka ulkokäyttöön.




Aloita ruuvvaamalla pienet koukut kiinni käpyjen kantoihin. Tämä on oikeastaan helpoin tapa kiinnittää kävyt kranssiin. Koukkujen vääntäminen vaatii hieman sormivoimia, joten voit käyttää myös pihtejä apuna. Olen kuitenkin varovainen, sillä kuivat kävyt halkeavat helposti. Seuraavaksi tarvitset havuja. Itse käytin ihan normaalin kuusen kapeita oksia, mutta voit käyttää myös lehtikuusen tai jonkun muun puun oksia. Nyt rakennetaan kranssin pohja pujottelemalla oksia kranssin ympärille. Itse laitoin tässä vaiheessa noin puolet havuista paikoilleen. Kaikkia havuja ei kannata laittaa vielä, sillä muuten muiden koristeiden asentaminen käy hankalammaksi.



Kun olet saanut pujoteltua havuja koko kranssin ympäri on aika lisätä ledinauha. Varovasti pujottele nauha kranssin väleihin haluamallasi tavalla. Kun ledit on saatu paikoilleen lisätään kävyt. Itse kiinnitin kävyt juuttinarua apuna käyttäen, sillä sitä minulla sattui olemaan kaapissa. Paksumpi naru pitää kävyt myös paremmin paikoillaan. Voit halutessasi käyttää myös esimerkisi rautalankaa käpyjen kiinnitykseen. Pujottelin narua taas kranssin väleistä ja lisäilin käpyjä matkan varrelle.




Sitten vielä viimeistellään kranssi lopuilla havuilla. Itse peittelin havuilla käpyjen kiinnityslankoja sekä ledinauhaa. Lisäämällä enemmän havuja kranssista saa tuuheamman. Itse kiinnitin ledinauhan muuntajan narulla kiinni kranssin taakse. Tässä kranssissa oli valmiiina ripustusnaru, joten ei muuta kun sopivaa ripustuspaikkaa etsimään.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rintamamiestalon keittiöremontti

Kasvikuivurointia

Ihanat meikkipussukat / boxy bags