Onko sieluja olemassa?

Joudun työni puolesta olemaan aika paljon tekemisissä kuoleman kanssa. Viime yönä tapahtui kummia, eihän se toisaalta ole ihme kun olemme näin lähellä pyhäinpäivää. Vanhan uskomuksen mukaan pyhäinpäivänä sielut ovat aktiivisesti liikkeellä ja monelle onkin tullut tavaksi muistaa poisnukkuneita erityisesti pyhäinpäivänä. Myös ympäri maailmaa juhlitaan kuolleita näihin samoihin aikoihin. Yleisin juhlapäivä on 1.11, mutta suomessa sekä tavallisten tallaajien että pyhien kristittyjen kuolinpäivää juhlitaan marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina. Useissa maissa juhlintaa siivettää karnivaalimaiset menot, mutta suomessa suomalaisen jäykkämäisyyden vuoksi juhlinta on hillittyä.

Viime yönä kesken yötä työtoverini tietokoneen monitori vain pimeni. Käynnisteltiin koneita ja rämplättiin johtoja ihan siinä uskossa, että nyt hajosi koko monitori lopullisesti. Hieman tämän jälkeen löysimme erään ihmisen, joka oli lähtenyt kohti viimeistä matkaa. Kun olimme saatelleet tämän ihmisen asianmukaisesti ja toivotelleet hänelle hyvää matkaa, kuin taikaiskusta monitori käynnistyi uudelleen. Meillä kävi mielessä että olikohan tämä merkki. Kävikö tämän ihmisen sielu kertomassa meille, että oli ollut hänen aikansa lähteä ?

Minusta kaikki saavat oman mielensä mukaan uskoa sen miksi me täällä olemme ja mihin me täältä lopulta lähdemme. Itse olen kuitenkin aina jollain tavalla uskonut sieluihin. Uskon myös että sielut kyllä kuolemassa lähtevät tästä maailmasta, eivätkä jää esimerkiksi kummittelemaan. Mutta joskus sielut voivat jättää jälkeensä tunteita, hyviä tai huonoja. Oletko koskaan ollut paikassa jossa on tuntuu olevan joko poikkeuksellisen hyvä tai ahdistava tunnelma ? Minä olen, ja vainka yleensä olenkin loogisen ajattelun ihminen, ehkä joki pieni lapsenomaisuus sisälläni haluaa uskoa siihen että joskus tietynlainen tunnelma syntyy oman käsityksen ulkopuolisista asioista. Itseasiassa valitsin ensimmäinen oman kotini, vanhan puutalon, osittain siellä olevan tunnelman vuoksi. Heti kun astuin sinne sisään oli tunnelma talossa lämmin ja hyvä, vaikka talo oli ollut jo vuosia ilman vakituista asukasta. Kuulinkin että sama perhe oli asunut talossa alusta asti ja hyvin onnellinen elämä myös huokui talon seinistä. Vielä nykyäänkin taloon on mukava tulla, sillä siellä on seesteinen ja turvallinen ilmapiiri. Olen siis sitä mieltä että siitä miten me elämämme täällä vietämme jää jälkiä myös aikaan kun olemme täältä poistuneet. 

Hyvää haloweenia ja tulevaa pyhäinpäivää kaikille. Sytytetään kynttilöitä eksyneille, jotta pimeässä olisi helpompi suunnistaa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rintamamiestalon keittiöremontti

Kasvikuivurointia

Ihanat meikkipussukat / boxy bags