Ihanat meikkipussukat / boxy bags


Kevään kunniaksi päätin päästää vanhan rähjäisen meikkilaukkuni eläkkeellee ja ommella tilalle muutaman uuden ihanan meikkilaukun. Puuvillainen kangas on ihana löytö eurokankaan palalaarista. Samoin lohenpunainen pitsinauha on eurokankaan löytö. Vetoketjut olen ostanut jostain halpatavara kaupasta 1e/4kpl, joten hintaa ei näille syötävän suloisille pussukoille paljoa kiertynyt. Ompelin pusseja kahta eri kokoa. Isompi meikeille ja pienempi vaikka käsilaukun hiusharjoille, pinneille ja muille tarpeellisille pikkutavaroille. Jos haluaa täydellisen kulmikkaan pikkulaukun kannattaa käyttää tukikangasta apuna, mutta nämä ihanat boxy bagit onnistuvat myös ilman tukikangasta. Kokosin alle ohjeet pussukan ompelua varten.

Mitoita kaavasi vetoketjusi pituuteen. Omassa mallissani vetoketju on 20cm pitkä ja laukun pituus on myös 20cm. Tässä näkyvät kaavan ulokkeet ovat 3cmx4cm kokoiset. Kuten kuvasta huomaat tulee kaava taitteen kohdalle, eli kaava on oikeastaan puolikas pussukasta. Taite muodostaa laukun pohjan. Tarvitset kaksi tällaista palaa, toinen pääliseksi ja toinen pussukan vuoreksi. Leikkaa paloihin 0.5-1cm saumavarat. 



Tarvitset myös vetoketjun päähän palan kangasta, voit käyttää kaavan koloista jääviä paloja. Ompele kangaspala kiinni vetoketjuun. Käännä päälliseksi tuleva kangaspala oikeat puolet vastakkain ja ompele vetoketju kiinni kankaaseen. Ompele sitten pussin päädyt kiinni toisiinsa. Pussukka alkaa ottaa muotoaan. Sitten ommellaan avonaiset kulmat niin että taitetaan vetoketjun puolinen kulma ja kankaan taitteen puoleinen kulma yhteen suoraksi kulmaksi. (Katso kuva alempaa)  Sitten ommellaan kulma umpeen. Tee tämä kaikille neljälle kulmalle. Näin saat pussukkaan laatikkomaisen muodon.




Käännä pussukka oikein päin. Ja näin meillä on pussukan kuori valmiina. Ompele sitten samalla tavalla pussukan vuori. Eli ensin päädyt umpeen ja sitten kulmat. Lopuksi asettele vuori pussukan sisälle. Käännä koko pussi nurin ja ompele vuori kiinni vetoketjuun. Käännä pussukka oikein päin. Pussi on valmis.




Niin ihania ommella, että näitähän voisi tehdä vaikka kasapäin :)

Kommentit

  1. Söpö pussukka ja helppo ohje,kiitos kun jaoit sen täällä. ☘️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rintamamiestalon keittiöremontti

Kasvikuivurointia