Ihanat yrtit ja niitä odotellessa



Huomasin tänä vuonna tekeväni taas saman virheen. Kylvän ihan liian aikaisin ja aivan liikaa. Pikkupakkasia on luvattu vielä parille tulevalle viikolle, mutta tämän jälkeen sääennuste näyttää hieman valoisemmalta. Ensimmäiset orvokit olivat jo ilmestyneet puutarhaliikkeisiin ja niitä oli pakko saada. Rakastan tumman samettisia orvokkeja, ne on suloisuudessaan vain niin ihania. Orvokeista tulee aina mieleen kesä, kun meidän pihalla aina ennen nurmikon leikkausta ponnistaa ruohon seasta sieltä täältä villiintynyt orvokki. Orvokit saivat nyt muuttaa sisälle asumaan kunnes ilmat lämpenevät. Tein lohkeilevalle vanhalle kukkaruukulle vaatteet virkkaamalla hamppunarua koriksi. Hamppunaru on ostettu biltemasta. Korista tuli niin kiva että taidan virkana niitä lisää. Hamppunaru kestää jonkun verran säätä, joten se sopii myös ulkokäyttöön.

Tänään koulin myös tomaatin taimet isompiin turveruukkuihin ja laitoin yrttejä esikasvatukseen. Istuttelin persiljaa ja basilikaa sekä uusina tuttavuuksina sitruunamelissaa sekä laventelia. En tiedä kuinka näiden yrttien esikasvattaminen onnistuu, mutta tarvittaessa kylvän uuden sadon suoraa kasvimallee kun ilmat lämpenevät. Innostuin hankkimaan myös siemenperunaa, joten tänä vuonna tässä talossa syödään toivottavasti myös oman maan uutta perunaa. Perunan aijon kasvattaa kasvulavalla muiden kasviksien ja juureksien kanssa. En tiedä kuinka tämä onnistuu, mutta kasvatetaan sitä perunaa esimerkiksi kasvusäkeissäkin. Oi voi kun vaan tulisi nyt se kunnon kevät :) Onneksi voin toistaiseksi keskittää intoni pensasaitojen trimmaukseen ja istutuksien suunnitteluun.






Kommentit

  1. Kiva kun olet perustanut uuden blogin. Blogillasi on niin kiva nimi! Tervetuloa blogiyhteisöön, toivottavasti viihdyt täällä. Mukava saada uusia blogikavereita, liityinkin lukijaksi samantien. Mukavaa viikonlopun alkua Pihakuiskaajan puutarhasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Kiva kun piipahdit ja rupesit lukijaksi :) Ja tervetuloa!

      Poista
  2. Orvokit ovat ihania kevään airueita. Sulla on söpö koirakamukin. Kiva, kun löysin blogisi. Tervetuloa vastavierailulle Kukkaiselämään!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rintamamiestalon keittiöremontti

Kasvikuivurointia

Ihanat meikkipussukat / boxy bags