Timo ja ihmekukka

Yeppee kasvulavakausi on avattu. Tai niin ei ehkä uskoisi kun aamulla katsoin ikkunasta ulos ja horisonttia peitti valkoinen lumivaippa. Auringon paisteessa ulkoa on kuitenkin jo +15 lämmintä, joten uskalsin aloittaa kasvulavakauden muutama päivä sitten. Möyhin lavan perin pohjin ja viime vuoden jäljiltä löytyi vain muutama kevätsipulin mukula. En ole ikinä kasvattanut perunaa, enkä tiedä miten sen kasvattaminen onnistuu lavalla, mutta päätin kokeilla asiaa. Mulla on lavalla hyvin tilaa, noin 7m2. Lajikkeeksi valitiin hankkijan Timo, sillä mieheni kotitilalla Degerby:ssä sitä tavattiin kasvattaa. Ensimmäinen perunasato pitäisi olla jo juhannuksena valmis, mikäli kaikki menee kuten pitää.


Olen malttamattomana tehnyt myös hieman muita istutuspuuhia. Kävimme viime viikonlopulla Tampereen Supermessuilla. Messut itsessään olivat pieni pettymys kun vertailen kokemusta edellisen vuoden kokemukseen. Siksi en oiken jaksanut edes ottaa valokuvia tapahtumasta. Myyjiä oli kyllä taas messuhalli pullollaan ja mukaani tänä vuonna tarttui 8kpl Japanilaisen ihmekukan mukuloita. Näitä sitten vimmoissani istuttelin maitotölkkeihin esikasvamaan meidän kuistille. 

Tämä on sitä aikaa kun ei vaan malta olla ostamatta kukkien siemeniä ja mukuloita. Sorruin Lidl kauppareissulla ostamaan kolme daalian mukulaa, vaikka tiedän että joka talvi saan juurakot tapettua. En tiedä miksi meidän kellarissa kaikki muut sipulit ja juuret (miekkaliljat ja kallat) säilyvät hyvin, mutta daalia aina joko kuivuu tai homehtuu. No nyt kuitenkin minulle iski paniikki että mihin ihmeeseen ja miten istutan kaikki ostetut kukat. Minulla on tällä hetkellä aika pieni kukkapenkki. Teemme keväällä uuden kivyksen ja sen yhteydessä uudistamme kukkapenkkiä, mutta silti minulla ei ole ajatusta miten kaikki kukat sijoitain. Ja olenko edes tehnyt oikeita valintoja ajatellen pihan esteettisyyttä ja kasvualustaa. Ja saanko ikinä kaikkea istutettua. 
Tänä vuonna istuttamista siis odottaa:

8 kpl japanilainen ihmekukka (punainen, multicolor, valkoinen)
8 kpl pyöreäkukkaista daaliaa (punainen)
60 kpl miekkaliljoja (keltainen ja valkoinen)
3 pkl kalla (musta)

Sitten viherpeukaloiden tilaus:

40 kpl värililja Sugar baby
18 kpl Kuunliljoja (Royal)
3 kpl isotöyhtöangervo (valkoinen)
3 kpl vierikurjenpolvi (valkoinen)
1 kpl isabella syreeni
8 kpl loistotähdyke (sininen)
3 kpl kiinanpioni (punainen mix)
3 kpl pensanvadelma

+ muutama kukkaseimenpussi ja jotain keväkukkien sipuleita. Ei kai se auta kun alkaa tekemään pihasuunnittelua.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rintamamiestalon keittiöremontti

Kasvikuivurointia

Ihanat meikkipussukat / boxy bags