Pupupusseja ja linnunpesiä

Hyvää pääsiäistä kaikille.

Meillä on pääsiäinen vietetty rauhallisilla merkeissä kotona oleskellessa. Sain pitkät vapaat tähän pääsiäisen kohdille, ja olen lähinnä käyttänyt aikani siivoamiseen ja leipomiseen. Ilma on ollut täällä kalsea ja synkkä. Lunta tupruttelee aina ajoittain. Tämä on kauhean masentavaa, sillä juuri toivoin että kohta pääsee pihahommiin. No satoi tai paistoi, en malttanut kuitenkaan olla hieman haravoimatta pihaa. 

No onneksi olen ehtinyt tekemään myös muutamia kevät askarteluja. Ompelin tässä hieman ennnen pääsiäistä pupupussin suklaamunia varten. Pussi on helppo ommella. Leikataan suorakaiteen muotoinen pala, johon leikataan pupun korvien muodot. Ompele korviin kankaat. Käännä sitten palat oikeat puolet vastakkain ja ompele palat pussiksi ulkoreinoja pitkin. Viimeistele ompelemalla pupulle silmät, nenä ja suu. Pupupusseihin on kiva piilottaa suklaamunia lapsille.

Sain tässä hiljattain myös lahjaksi kirjan "100 uutta ja hyödyllistä ideaa puutarhaan". Sieltä pongasin ohjeen punottuihin linnunpesiin. Punokset voi pajun lisäksi tehdä esimerkiksi omenapuun pieneistä oksista. Meidän pihalla on seissyt useamman viikon ajan katkottujen omenapuun oksien lava. Oksat eivät olleet enään parhaimmillaan, mutta löysin muutamia taipuisia pikkupätkiä. Näistä sitten aloin punomaan pientä pesää. Lumisade keskeytti punontapuuhat ja jäänkin miettimään että mitä kivaa tästä pesästä keksisi. Ehkä kranssi, ehkä pikkupesä orvokeille.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rintamamiestalon keittiöremontti

Kasvikuivurointia

Ihanat meikkipussukat / boxy bags